Dla mediów

Od 1 kwietnia 2020 r. Unibep SA i w wszystkie spółki z Grupy Unibep będą miały nowe logo. Ma to związek m.in. z jubileuszem 70-lecia Unibep SA, firmy, która powstała 1 kwietnia 1950 roku. Jest nowocześniejsze, bardziej przyjazne dla odbiorców. Jeden element pozostał praktycznie niezmienny – trzy strzałki, które są charakterystyczne dla Grupy Unibep od blisko 15 lat.

- Nowe logo miało symbolizować zmianę, a nie rewolucję. Miało być bardziej nowoczesne, bo przecież jesteśmy w zupełnie innym miejscu niż kilkanaście lat temu, ale też przyjazne i estetyczne. Nie mogliśmy zapomnieć też o naszych strzałkach, które na stałe wpisane są w tzw. sygnet i które stanowią element charakterystyczny dla Grupy Unibep – mówi Leszek Gołąbiecki, prezes zarządu Unibep SA.

Prace nad nowym logo trwały blisko rok i były pełne emocji. Otrzymaliśmy kilkanaście propozycji od wielu autorów – jedne były bardzo odważne, można nawet powiedzieć szalone, inne nawiązywały do tradycji, nie zapominały o tym, że Unibep SA to firma, która powstała 1 kwietnia 1950 r oku w Bielsku Podlaskim. Tyle że z małej firmy z siedzibą na wschodzie Polski powstała jedna z największych grup branży budowlanej w naszym kraju – według rożnych zestawień zajmuje 6. miejsce w Polsce pod względem przychodów. Grupa Unibep ma sprzedaż na poziomie ponad 1,6 mld zł, jest pracodawcą dla ponad 1500 osób i prowadzi działalność w segmentach:

- budownictwa kubaturowego w kraju i za granicą

- szeroko pojętym segmencie infrastrukturalnym

- deweloperskim (rynki: Warszawa, Poznań, Radom, Bielsk Podlaski)

- produkcji wielorodzinnych budynków modułowych (sprzedaż głównie do Skandynawii)

- Dzięki tej zmianie chcemy pokazać naszym klientom i pracownikom obecnym, ale i przyszłym, że nie stoimy w miejscu, ale idziemy z duchem czasu, jesteśmy firmą stabilną, z tradycjami, ale też ciągle młodą duchem i rozwijającą się – dodaje Leszek Gołąbiecki. – Razem z właścicielami, radą nadzorczą i w gronie zarządu podjęliśmy ostatecznie decyzję o wyborze nowego logo dla całej Grupy Unibep, w tym dla wszystkich naszych spółek.

Przed Grupą Unibep czas na zmianę logo w każdym kanale komunikacyjnym – od papierów firmowych i listów, wizytówek, przez oznakowanie budów i biur, a także we wszystkich materiałach promocyjnych i informacyjnych – zarówno tradycyjnych, jak też elektronicznych.

To proces, który na pewno trochę potrwa. Dlatego prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość.

Na grafice - okolicznościowe logo z okazji jubileuszu 70-lecia Unibep SA

Unibep SA kupi szpitalowi w Bielsku Podlaskim respirator. – To nasz obowiązek, wpisujący się w naszą filozofię prospołecznego działania – mówi Leszek Gołąbiecki, Prezes Zarządu Unibep SA.

W piątek, 27 marca 2020 r. Bożena Grotowicz, dyrektor Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Bielsku Podlaskim, przysłała na ręce prezesa Unibep SA prośbę dotyczącą sfinansowania respiratora na potrzeby szpitala. ”Szpital w Bielsku Podlaskim został postawiony decyzją wojewody podlaskiego w stan podwyższonej gotowości. Dotychczas oddziały zakaźne nie były wyposażone w sprzęt typu respiratory, bo nie było takiej potrzeby. Obecnie w obliczu narastającej epidemii, jest to jedno z najbardziej niezbędnych urządzeń do ratowania życia ludzkiego” – napisała w swoim liście dyrektorka szpitala.

Decyzja była szybka – już w piątek po południu w gronie zarządu zapadła decyzja o zakupie respiratora. - Unibep SA zawsze był i zawsze będzie odpowiedzialną społecznie firmą – mówi Leszek Gołąbiecki. – Wszyscy widzimy, jak rosną statystyki zachorowań na koronawirusa w Polsce. Także na Podlasiu jest coraz więcej takich przypadków, więc wszyscy musimy zadbać o to, by szpital w Bielsku był jak najlepiej zaopatrzony w sprzęt, który ratuje zdrowie i życie. Z niecierpliwością czekamy na respirator, który kosztuje ok. 60 tysięcy złotych.

Jak dodaje, od lat Unibep SA wspiera wiele inicjatyw prospołecznych. – Mamy świadomość, że jesteśmy częścią społeczności i jeśli w jakiś sposób możemy pomóc, robimy to – twierdzi.

Z dniem 22 stycznia 2020 r. nastąpiła zmiana nazwy spółki Budrex-Kobi Sp. z o.o. (nazwa dawna) na Budrex Sp. z o.o. (nazwa obecna).

Pozostałe dane firmy pozostały bez zmian. Aktualne dane dotyczące Budrex Sp. z o.o. znajdują się w Centralnej Informacji Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000073755.

- Przeszliśmy drogę od niewielkiej firmy z Bielska Podlaskiego do takiej, która z powodzeniem realizuje duże inwestycje w stolicy. Nasza firma jest firmą z tradycjami - w tym roku obchodzimy 70-lecie jej istnienia. Wiecha jest właśnie jedną z takich tradycji, którą w Unibepie kultywujemy od 15 lat - powiedział Prezes Zarządu Unibep SA Leszek Gołąbiecki podczas uroczystości zawieszenia wiechy na inwestycji TBS Radzymińska.

Informujemy, że piątek, 27 grudnia, jest dniem wolnym w Grupie Unibep, czyli w Unibep SA oraz we wszystkich spółkach zależnych. Wszystkie biura spółki będą w tym dniu zamknięte.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do kontaktu od poniedziałku, 30 grudnia.

Unia europejska