Dla mediów

Leszek Gołąbiecki, prezydent Porozumienia dla Bezpieczeństwa w Budownictwie i jednocześnie prezes zarządu Unibep SA, oraz główny inspektor pracy Wiesław Łyszczek podpisali 13 maja 2019 r. w Warszawie list intencyjny dotyczący współpracy Państwowej Inspekcji Pracy z sygnatariuszami Porozumienia.

Na kilkuset budowach w Polsce, prowadzonych przez sygnatariuszy Porozumienia dla Bezpieczeństwa w Budownictwie - w tym na inwestycjach prowadzonych przez Unibep SA - od 13 do 19 maja odbędzie się VI Tydzień Bezpieczeństwa. To największa w Polsce inicjatywa na rzecz poprawy bezpieczeństwa na budowach w naszym kraju. Akcję swoim patronatem objął Główny Inspektor Pracy.

8 maja miało miejsce zawieszenie symbolicznej wiechy na jednym z dwóch nowo wybudowanych budynków Osiedla Szanty na warszawskim Mokotowie. W uroczystości wzięło udział kilkadziesiąt osób – przedstawiciele inwestora, projektanci, pracownicy Unibep, oraz pracownicy firm współpracujących przy tej realizacji.

W związku z majowymi świętami, informujemy, że 2 maja jest dniem wolnym od pracy w Grupie Unibep - zarówno biura, jak i przedstawicielstwa spółki będą nieczynne.

Wszystkich interesantów zapraszam do kontaktu od poniedziałku, 6 maja.

Jednocześnie informujemy, że biura i przedstawicielstwa Grupy Unibep będą pracować w sobotę, 11 maja.

11 kwietnia 2019 miało miejsce podpisanie umowy na najbardziej reprezentacyjne miejsce w Kutnie.

Aby przywrócić historyczny układ Placu Wolności i Rynku Zduńskiego, należy wyrównać poziom przestrzeni Placu Wolności do poziomu ul. Królewskiej. Projekt przewiduje budowę wielofunkcyjnego budynku na obszarze dotychczasowego parkingu. Obiekt ten będzie łączyć funkcję otwartego garażu z funkcją placu miejskiego oraz towarzyszących mu obiektów usługowych.

Unia europejska