Dla mediów

Od 18 do 21 października 2017 r. w Norwegii, w miejscowości Lillestrøm, mają miejsce targi budowlane z udziałem przedstawicieli Unihouse Oddziału Unibep SA. Na targach prezentują się firmy z branży budowlanej, szczególnie z segmentu budownictwa mieszkaniowego i nieruchomości. Bygg Reis Deg to najważniejszy punkt spotkań branży budowlanej w Norwegii.

To może być całkiem nowe osiedle mieszkaniowe na mapie Radomia. Nowy Wacyn, bo tak brzmi wstępna nazwa osiedla, to 30 bloków z 1,8 tys. mieszkań zbudowanych na 30 hektarach. Inwestorami są Unidevelopment SA (spółka należąca do Grupy Unibep) oraz radomski deweloper Rosa-Invest. Oficjalna prezentacja inwestycji miała miejsce 17 października na specjalnej konferencji.

Zakładowa Formacja Bezpieczeństwa Pożarowego w Zakładzie Produkcji Domów Modułowych UNIHOUSE Oddział UNIBEP SA w Bielsku Podlaskim w dniu 13 września 2017 r. miała swoją uroczystość. Podczas spotkania panowała miła i luźna atmosfera, nie brakowało też uśmiechów i żartów.

To, gdzie będziemy w przyszłości zależy głównie od nas – przekonywał w czasie debaty otwierającej Wschodni Kongres Gospodarczy w Białymstoku Jan Mikołuszko, Przewodniczący Rady Nadzorczej Unibep SA. – Nie bójmy się stawiać sobie wyzwań.

Przez dwa dni – 27 i 28 września – w Białymstoku kilkuset przedsiębiorców, samorządowców, naukowców rozmawiało o tym, jaki potencjał tkwi we wschodnich województwach naszego kraju, jak wykorzystać to położenie i czy jest szansa na szybszy rozwój tego regionu.

Eugeniusz Pryzowicz z Unibepu SA otrzymał honorową odznakę „Za zasługi dla budownictwa”, Jan Mikołuszko, Przewodniczący Rady Nadzorczej Unibep SA, dostał medal 25-lecia Polskiego Związku Pracodawców Budownictwa, zaś Unibep SA znalazł się wśród nagrodzonych statuetką PRIMUS INTER OPTIMOS. Jest to nagroda Polskiego Związku Pracodawców Budownictwa dla osób i firm, które w szczególny sposób wpłynęły na kształtowanie i rozwój polskiego rynku budowlanego.

Galeria Północna w Warszawie 13 września została pokazana dziennikarzom. Dla klientów zostanie otwarta 14 września. Inwestycję wybudował Unibep SA dla spółki GTC. To największy zrealizowany obiekt kubaturowy w historii Unibep SA. – To wspaniała wiadomość i efekt naszej wspólnej pracy: inwestora, generalnego wykonawcy, firm podwykonawczych, architektów, projektantów itp. – twierdzi Leszek Gołąbiecki, prezes zarządu Unibep SA.